Monday, October 20, 2008

Grupele

nu a fost usor sa stabilim grupele de lucru, pt ca destui copii voiau sa participe la mai multe cercuri deodata - si am incercat sa facem posibila aceasta varianta!

in plus, a trebuit sa stabilim un program care sa se potriveasca si cu orarul copiilor, si cu orarul voluntarilor - nici asta nu a fost asa de usor.

am decis sa lucram dupa-amiza, dupa orele copiilor.
iata cum:
- luni, o echipa de teatru cu Olivia si Sorina si elevi din clasele a 4a;
- marti, echipa de informatica cu Bogdan si elevi adunati din clase diferite;
- joi, percutie cu Piti si elevi de clasa a 6a; si, in paralel, cercul de fotografie de la Scoala 114, cu Miruna si Ioana, cu elevi de clasa a 7a si a 8a;
- vineri, cele mai multe cercuri: desen cu Ana si elevi de clasa a 5a; teatru cu Sabina si Ina si elevi de clasa a 4a; muzica cu Elena si elevi de clasa a 5a; artizanat cu Ana si elevi de clasa a 6a; arta actorului cu Andreea si copii veniti din clase diferite; fotografie si jocuri de exprimare cu Laura si Iulie si copii de clasa a 5a.

engleza si franceza vor incepe la 1 noiembrie, dupa scurta vacanta; acum pregatim materialele - asta fiind o treaba mai dificila.

Tuesday, October 7, 2008

nici nu am inceput bine...

...si deja am intrat in paine :)
abia am dat o prima tura intre clasele de la Scoala 136 si 114, sa vorbim cu elevii si sa le prezentam ideile noastre! si deja s-a conturat o prima echipa de elevi de clasa a 4a, foarte dornici de participare si harnici, care - pentru ca a reusit sa se organizeze asa de repede - a avut ocazia sa participe la festivalul Animest.
festival international de filme independente de animatie.
organizatorii au fost foarte draguti si ne-au invitat pe 4 octombrie la Cinema Scala, am avut chiar loja noastra intreaga :)
le multumim mult pt invitatie!

www.animest.ro


***

Thursday, October 2, 2008

Idei pe termen lung

- tot mai multi oameni tineri si cu idei bune sa fie activi in Ferentari
- multi copii din Ferentari sa descopere si sa faca lucruri frumoase, impreuna. ah, si sa invete mai multe despre lucrurile care ii fac curiosi
- Scoala 136 sa fie o super scoala, toti elevii sa isi doreasca sa vina aici
- sa ne imprietenim cu cat mai multi oameni misto, de toate varstele
- acest blog sa devina blogul Scolii 136, elevii, profesorii, voluntarii sa comunice prin intermediul lui si sa fie cititi de publicul larg

...si ne mai gandim, mai ziceti si voi

ce am facut pana acum

in anii trecuti am mai lucrat cu Scolile nr 114 si 136, in 2 proiecte mari

- Cinema Mobil (The Mobile Cinema)
- Scoala-Cinema ("The School Cinema")

pt cateva detalii in plus, vizitati-ne la
Asociatia Komunitas
Proiectul "Scoala Cinema"

intre timp, ne-am cunoscut mai bine, am inteles mai bine care sunt resursele noastre si nevoile copiilor din cartier si suntem gata pt o noua experienta. in mod sigur, si din anul asta vom invata multe, iar anul viitor vom gasi idei si mai bune, si mai potrivite

Wednesday, October 1, 2008

Cum sa fie...

Ne dorim ca acest proiect sa fie inceputul unei prietenii de lunga durata intre toti cei implicati in activitati, care sa continue sa isi impartaseasca experientele, sa se inspire reciproc si sa lucreze impreuna in viitor.

PS: am “botezat” acest proiect la rugamintea copiilor de la Scoala 136 cu care am lucrat anul trecut si care au zis ca vor un nume care sa duca cu gandul la lucruri bune, la sperante, la lucruri de care se pot mandri, si nu la greutatile cu care se confrunta zi de zi, in cartier.
Aici vom scrie mai mult despre ce se intampla la Scoala 136 si speram ca incet incet sa devina chiar blogul scolii, depasind cadrul proiectelor noastre. Pe elevii participanti de la Scoala 114 ii vom ajuta sa isi faca ei singuri blog, cu timpul.

daca aveti idei sau sugestii sau orice fel de comentarii, ne bucuram sa le primim!

Un nou inceput, o noua experienta

Anul scolar 2008-2009 a inceput cu inca un proiect Komunitas la Scoala 136 din Prelungirea Ferentari si Scoala 114 de la Eroii Revolutiei: un nou proiect de educatie non-formala, de lucru in echipe, de empowerment al copiilor si tinerilor cu risc crescut de excluziune sociala, prin mijloace artistice.
Proiectul “Scoala Europeana – o scoala a creativitatii” este o urmare a colaborarii din anii trecuti cu cele doua scoli si un rezultat al discutiilor cu elevii si cadrele didactice de aici. De fapt, desfasuram acele activitati pe care copiii au spus ca si le doresc:
cercuri de teatru, de desen, de percutie si chitara, de engleza, franceza, calculatoare, fotografie, artizanat.
Din cand in cand, vor avea loc mici excursii tematice, de lucru, pentru vizitarea unor expozitii, pentru exercitii practice de ecologie sau pentru participarea in cadrul unor festivaluri (de film, teatru, sport pentru copii).
De asemenea, vom realiza mici spectacole si expozitii, in care copiii vor arata colegilor din alte clase sau chiar alte scoli si licee, ceea ce au invatat si realizat in cadrul cercurilor.
Cel putin 60 de copii vor fi implicati in proiect. Cel putin 15 de tineri voluntari generosi (fosti participanti in proiecte Komunitas si prieteni ai Komunitas) vor desfasura activitati de stimulare a creativitatii si imaginatiei copiilor.
Proiectul se va incheia in luna iunie 2009, cu o expozitie mai ampla si cu un spectacol – totul realizat de copiii si tinerii participanti, cu ajutorul echipei Komunitas.