Monday, December 22, 2008

Sunday, December 21, 2008

Tot o expozitie



inainte de Craciun, la cercurile de arta plastica s-au pregatit cadouri pentru cei dragi: la desen s-au facut mici Mos Craciun de origami si la artizanat ultimele siraguri de margele din anul 2008.
am facut o expozitie de fotografii cu toate acestea in holul Scolii 136, apoi toate cadourile s-au impartit care incotro - la mame, surori, bunici - pentru a face un alt fel de expozitie: in casele oamenilor.

Incident

inainte de prezentarea piesei "Romeo si Julieta", am fost cu echipa de teatru a Oliviei si Sorinei la Colegiul Cosbuc, pentru repetitia finala si pentru ca toti actorii sa se obisnuiasca cu scena propriu-zisa.

echipa noastra de teatru era alcatuita din elevi de clasa a 4a si a 5a de la Scoala 136. cand ne-am dus la etajul 1 al liceului, ne-am intalnit pe culoar cu cativa elevi mai mari, clasa a 6a sau a 7a. si fete si baieti.
fara ca noi sa zicem sau sa facem nimic, grupul asta a inceput sa ne vorbeasca urat, legandu-se mai ales de cartierul din care veneam si de faptul ca ascultam manele.
ne-au judecat aspru, fara sa stie nimic despre noi si despre calitatile noastre...
Georgiana de la clasa a 4a s-a necajit foarte tare.
apoi, cand ne-am linistit, am stat de vorba despre asta.

- in primul rand, despre faptul ca nu locul in care traiesti defineste cine esti, ci lucrurile pe care stii sa le faci, calitatile si talentele tale
- apoi, despre faptul ca fiecare are alte preferinte muzicale, dar daca nu iti place muzica pe care o asculta un om, nu inseamna ca nu trebuie sa iti placa de acel om; poate pur si simplu nu intelegi muzica lui si gata; dar cu omul acela te poti intelege chiar bine
- apoi, despre faptul ca numai niste fraieri ii judeca pe ceilalti inainte sa ii cunoasca si numai niste fraieri frustrati se iau de ceilalti fara nici un motiv.

asa ca...am decis sa ne fie mila de grupul acela de elevi mai mari de la Cosbuc si ne-am dat seama ca noi suntem mult mai destepti decat ei, ca nu facem cum au facut ei!

Eveniment dublu

19 decembrie, in ultima saptamana inainte de vacanta de iarna, a fost o zi incarcata!

pe de o parte, echipa de teatru a Oliviei si Sorinei a avut Mare Reprezentatie Mare! la Colegiul National "George Cosbuc", chiar de ziua liceului. au prezentat o adaptare dupa piesa "Romeo si Julieta" - pe care chiar echipa a ales-o si a lucrat-o in colectiv (deci a fost lucrata cap-coada de echipa!).
toata lumea a avut emotii, dar piesa a fost un mare succes, o sala plina, cu peste 100 de elevi si profesori, a rasunat de aplauze :)
echipa de teatru, impreuna cu Olivia si Sorina, merita multe felicitari!

in acelasi timp, la Palatul Copiilor, s-a celebrat Ziua Minoritatilor iar noi am prezentat acolo o expozitie dedicata ideii de diversitate culturala.

ideea noastra este ca indiferent carui grup ii aparti, ce varsta ai, in ce cartier locuiesti, poti sa faci chestii frumoase si bune, impreuna cu oameni care sunt altfel decat tine. ba chiar, cu cat oamenii sunt mai diferiti, cu atat vin mai multe idei si poti invata mai multe lucruri!

Saturday, December 6, 2008

Conu Leonida fatza cu Scoala 136




Olivia cunoaste o trupa de tineri actori amatori (elevi de liceu si studenti in primii ani) care se numesc Arca lui Noe.
desi sunt foarte tineri, ei au facut multe piese si le-au jucat in tot felul de locuri din tara, pur si simplu pentru ca le place sa faca asta si pentru ca vor sa daruiasca ceva altor oameni.
asa au ajuns si la Scoala 136.
Olivia si Sorina s-au gandit ca o piesa jucata de actori amatori cu experienta este un exemplu bun pt elevii participanti la cercurile de teatru, dar si pentru copiii care nu au prea avut ocazia sa mearga la teatru.

pe 5 decembrie, trupa Arca lui Noe l-a adus pe Conu Leonida fatza cu elevii claselor a4a si a 5a de la Scoala 136 (mai exact, piese adaptata dupa "Conu Leonida fatza cu reactiunea" a lui Caragiale)