Sunday, March 29, 2009

Altfel de desene

la cercul/atelierul de desen, Ana a continuat abordarea temei diversitatii culturale, de data asta cu o alta metoda artistica: realizand colaje, cu decupaje din reviste. copiii au lucrat impreuna colajele, au negociat intre ei felul in care vor aranja foaia, au ales decupaje care reprezinta ceva din preocuparile sau curiozitatile lor

fara nicio lauda, dar si fara modestie, sunt cele mai bune colaje facute de elevi (sau artisti amatori), pe care le-am vazut vreodata!



sfarsit de martie - inapoi la Scoala 136

piesa de teatru "TIX - calatorul galactic", realizata in grupul Inei si Sabinei, cu ajutorul Mirunei, are deja o forma finala si pot incepe repetitiile!

la informatica, Bogdan a reusit sa predea cam tot ce isi propusese, asa ca a trecut la un alt capitol: participarea democratica in grupul numit "clasa" si a pus copiilor un film despre cum se alege seful clasei intr-o scoala din China, discutand cu ei despre ce inseamna alegeri, sef, grup, democratie, coruptie. speram ca in curand sa incepem sa construim un consiliu al elevilor si in scoala noastra!

intre timp, am primit multe vizite ale prietenilor si prietenilor prietenilor, care au vrut sa vada ce se mai intampla la scoala! si, se pare, ca pentru anul viitor, avem idei in plus de ateliere si oameni noi care vor sa ni se alature. ar fi super! abia asteptam!

Thursday, March 19, 2009

Global Village - cate tari poti vizita intr-o zi?!

sau "Festivalul diversitatii" - un eveniment in Piata Revolutiei, in data de 16 martie, unde au fost invitati reprezentanti ai tuturor grupurilor etnice si nationale din Romania.
fiecare grup a pregatit mancaruri specifice, a imbracat costume traditionale si a facut mici reprezentatii de arta traditionala (de la papusi, la caligrafie).

noi am mers acolo si am facut cateva fotografii, pentru un concept de expozitie numit "cutia diversitatii" (vezi vedea catre sfarsitul proiectului ce am pus noi la cale!)

iata o mica selectie cu ce am vazut acolo (rusi, chinezi, japonezi, romi, sarbi...nici nu am apucat sa adunam imagini cu toti, pt ca ne bucuram de intalnire)




Thursday, March 12, 2009

Viata adolescentilor

si asta a fost o tema pe care au explorat-o elevii de la Scoala 114, in cadrul laboratorului de fotografie.
in paralel, s-au conturat pasiunile fiecaruia - fie pentru detaliu, fie pentru reflexii, fie pentru surprinderea luminii, fie pentru natura, fie pentru miscare





Tuesday, March 10, 2009

Intre timp...

la Scoala 114, echipa de fotografie a strans material bogat, un adevarat studiu vizual al orasului!

de exemplu, studiu in imagini despre varstele omului. cele mai bune fotografii au fost ale fetelor de la a7a D si ale lui Alberto de la a8a C





Friday, March 6, 2009

Surpriza

pentru 8 martie, ne gandisem sa facem flori de hartie - origami - pentru toate mamicile si pentru toate doamnele din scoala.

dar pregatisem un model simplu de floare.
cand colo, a venit Ramona de la clasa a 6a si ne-a invatat ea pe noi toti cum sa facem un model de floare foarte frumos si putin mai complicat. cu multa indemanare, ea ne-a invatat pe toti si a ajutat pe toata lumea sa mestereasca o floare frumoasa.
am descoperit in ea un bun organizator de atelier!
toti participantii de la clasa a6a au facut cadouri si flori frumoase si ii felicitam!