Wednesday, April 29, 2009

Se simte in aer...

ceva ceva s-a simtit in aer pe tot parcursul lunii aprilie...nu doar vacanta de Paste si senzatia de timp liber, ci si faptul ca am iesit mult mai mult la aer, afara, am putut face ateliere si intalniri in aer liber, in curtea scolii sau chiar in parculetul de la Piata Ferentari...

ceea ce inseamna ca ne putem pregati pentru activitatile de gradinarit si ecologizare! asta ne asteapta in luna mai - de data asta, toata lumea din scoala va fi implicata!

Tuesday, April 14, 2009

Pregatiri

pentru Paste!
in curand, din nou vacanta si din nou motiv de cadouri!
de data asta, am pictat rame pentu fotografii sau mici tablouri. rame de lemn, pe care le-am pictat cu tot felul de modele, inspirate din tot felul de modele mai exotice asa, vazute in fotografii de prin lume.
pe acestea, chiar daca le daruim, le veti vedea si la expozitie!

Tuesday, April 7, 2009

Cum se face hartia?

luni, 6 aprilie, am mers cu echipa de artizanat la atelierul unui artist care face hartie manuala. a fost pentru prima daca cand am vizitat atelierul unui artist!



atelierul se afla in cadrul Muzeului Taranului Roman si este al lui Razvan. el aduna hartie veche, o trece prin tot felul de transformari pentru ca ea sa devina apoi hartie decorativa si sa alcatuiasca cele mai neasteptate obiecte de arta



pe noi, Razvan ne-a invatat sa facem hartie cu fire de iarba incrustate in ea




am facut propria noastra hartie decorativa!!
apoi ne-a lasat sa exploram atelierul





fiecare a plecat acasa cu o foaie de hartie decorativa, cu iarba incrustata, pe care putem sa desenam ceva si apoi sa o daruim sau sa o pastram pentru expozitie!

***
mai multe despre ce si cum face Razvan, pe
site-ul lui

***

Monday, April 6, 2009

Protejarea spatiilor verzi

Duminica 5 aprilie 2009, in parcul Herastrau, a avut loc o manifestatie de mobilizare pentru protejarea spatiilor verzi.





Mai multe asociatii din tara, care sustin votarea in Parlament a legilor care sa protejeze spatiile verzi si orasele de constructii abuzive, au organizat acest eveniment.
Asociatia Komunitas a sprijinit aceasta mobilizare si a venit cu echipa de elevi-fotografi, pentru a surprinde cateva imagini.

exercitiul de fotografie a fost interesant pt elevi, pe de o parte, pt ca au avut ocazia sa realizeze fotografie de reportaj si, pe de alta parte, pentru ca au avut ocazia sa participe la un eveniment civic, de implicare in dezvoltarea viitoare a orasului.

detalii despre eveniment

***