Wednesday, October 1, 2008

Un nou inceput, o noua experienta

Anul scolar 2008-2009 a inceput cu inca un proiect Komunitas la Scoala 136 din Prelungirea Ferentari si Scoala 114 de la Eroii Revolutiei: un nou proiect de educatie non-formala, de lucru in echipe, de empowerment al copiilor si tinerilor cu risc crescut de excluziune sociala, prin mijloace artistice.
Proiectul “Scoala Europeana – o scoala a creativitatii” este o urmare a colaborarii din anii trecuti cu cele doua scoli si un rezultat al discutiilor cu elevii si cadrele didactice de aici. De fapt, desfasuram acele activitati pe care copiii au spus ca si le doresc:
cercuri de teatru, de desen, de percutie si chitara, de engleza, franceza, calculatoare, fotografie, artizanat.
Din cand in cand, vor avea loc mici excursii tematice, de lucru, pentru vizitarea unor expozitii, pentru exercitii practice de ecologie sau pentru participarea in cadrul unor festivaluri (de film, teatru, sport pentru copii).
De asemenea, vom realiza mici spectacole si expozitii, in care copiii vor arata colegilor din alte clase sau chiar alte scoli si licee, ceea ce au invatat si realizat in cadrul cercurilor.
Cel putin 60 de copii vor fi implicati in proiect. Cel putin 15 de tineri voluntari generosi (fosti participanti in proiecte Komunitas si prieteni ai Komunitas) vor desfasura activitati de stimulare a creativitatii si imaginatiei copiilor.
Proiectul se va incheia in luna iunie 2009, cu o expozitie mai ampla si cu un spectacol – totul realizat de copiii si tinerii participanti, cu ajutorul echipei Komunitas.

No comments:

Post a Comment