Friday, May 8, 2009

Nu toate bune si frumoase

da, intr-adevar, a fost frumos ca am putut face desen dupa natura, stand cateva ore bune in parc. a fost frumos si ca am facut cercul de teatru in curtea scolii, printre copaci, stand in iarba.

dar primavara asta a fost si cea mai grea perioada de lucru de cand suntem in Scoala nr. 136: nu s-au facut multe ore din orarul scolii, copiilor li s-a dat drumul acasa, iar noi, venind dupa orele scrise in orar, nu mai gaseam pe nimeni la scoala.
ce se intampla:
profesorii spuneau ca elevii chiulesc, elevii spuneau ca profesorii nu vin la ore.

asa ca, a trebuit mereu ca unul dintre noi sa vina mai devreme, dimineata, si sa stea pe tot parcursul zilei, anuntand copiii ca totusi atelierele noastre se fac, chiar daca li se da drumul / pleaca mai devreme de la ore.
in acelasi timp, trebuia sa ne asiguram ca li se permite copiilor sa ramana / sa se intoarca in scoala, desi profesorii lor nu mai sunt cu ei.

altfel, copiii mergeau acasa si nu mai reveneau, gandindu-se ca programul de scoala al zilei se terminase. sau, daca reveneau, nu mai aveau voie sa intre in scoala.

foarte complicata si frustranta situatie, pentru toti "educatorii" din echipa Komunitas. speram ca in viitor sa gasim un sistem de lucru, impreuna cu profesorii si chiar cu elevii si parintii lor, astfel incat sa rezolvam problema.

No comments:

Post a Comment